Vegi lazanja pita

Vegi lazanja pita

Za garažno razprodajo, ki je potekala konec januarja v Športni dvorani tabor, smo želeli speči nekaj poznanega, vendar zopet v drugi formi. Tako smo se odločili za različico vegetarijanske lazanje z jajčevci, ki so nadomestili plasti testenin, in koromačem, ki je deloval kot omaka med plastmi jajčevca. Testo pa smo tokrat naredili iz pirine moke, ki se odlično poda s koromačem.

macje pite0041

Jajčevci so super, saj imajo konsistenco, ki je ne izgubijo s segrevanjem. Sami smo tudi pristaši tega, da jih ne lupimo, vendar jih lahko po želji tudi olupite, če vas to moti.

Namesto koromača lahko uporabite katerokoli sezonsko zelenjavo, sloj paprike bi dodal več barvitosti, za sloje lahko uporabite tudi bučke.

Bodite le pozorni, da v zelenjavi ne bo preveč tekočine, ki bi razmehčala testo v pečici. Zelenjavna lazanja je dobra topla ali pa hladna (na sobni temperaturi), tudi v hladilniku se vam bo obdržala za kak dan. Dobra je kot samostojna jed ali priloga k mesnim jedem.

 

Recept: Vegi lazanja pita
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
40 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr 35 min
Čas priprave
40 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr 35 min
Sestavine
 1. 2 jajčevca
 2. 2-3 koromača
 3. paradižnikov pire
 4. česen
 5. parmezan
 6. začimbe (timijan, šetraj, bazilika in rožmarin)
 7. testo za pite (pirino ali krhko testo)
Navodila
 1. Jajčevce operemo in razrežemo na tanke rezine, nasolimo in pustimo, da se odcedijo. Odvisno od debeline rezin in njihove popečenost imate lahko v lazanji več tankih ali nekaj debelih slojev. Na segreti ponvi opečemo rezine jajčevcev.
 2. Koromač očistimo in narežemo na drobne kocke. V segreti ponvi pražimo nekaj paradižnikovega pireja in začimbno mešanico dokler se pire nekoliko zgosti. Dodamo koromač, ki ga bomo nekaj minut tenstali, tako da se bo zmehčal in na nekaterih mestih zapekel.
 3. Proste minute izkoristimo in namestimo testo v namaščen pekač. V našem primeru smo uporabili pirino testo za pite, ki smo ga zamesili že prejšnji večer.
 4. Ko je koromač zmehčan in začinjen ga odstavimo in pustimo, da se ohladi. Prvo plast jajčevcev položimo v pito, in jo pokrijemo s koromačem. Sloj koromača naj ne bo preveč moker, po potrebi odcedite nabrano tekočino. Sloje ponavljamo dokler ne zmanjka prostora ali surovin. Po vrhu lahko posujemo pito s parmezanom in olivnim oljem. Pečemo na 160 °C približno 45 minut.
Mačje pite http://macjepite.si/

1 comment on “Vegi lazanja pitaAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.