Vegi lazanja pita II

Vegi lazanja pita II

Všeč so nam pite, kjer preprosto nalagaš surovine in na koncu v enem kosu lahko občudujemo čudovito in okusno plastenje. Zato vam predstavljamo dodatno različico vegi lazanja pite, v receptu lahko najdete jajčevce, bučke in paradižnike.

Pred tem smo že objavili recept vegi lazanja pita s koromačem, ki ga najdete tu.

Recept: Vegi lazanja pita II
Pogosti (/št. manjših pit) 10
Pustite oceno
Print
Čas priprave
30 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr 15 min
Čas priprave
30 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr 15 min
Sestavine
  1. Krhko ali polnozrnato testo za pite
  2. Sol, poper, timijan, rožmarin, bazilika
  3. 0,8 kg paradižnikov
  4. 0,5 kg jajčevcev
  5. 1 kg bučk
  6. parmezan
  7. olivno olje
Navodila
  1. Bučke narežemo na manjše kose in jih osolimo, da spustijo vodo. Jajčevce narežemo na polovice kolobarjev in jih prav tako posolimo. Paradižnike olupimo in narežemo.
  2. V ponvi popečemo bučke, dodamo začimbe in paradižnik. Vmešamo nariban parmezan.
  3. Položimo testo v pekač in začnemo z zlaganjem. Jajčevce in bučke nalagamo v plasteh tako da zaključimo z jajčevci. Potresemo parmezan in prelijemo z malo olivnega olja. Pečemo v pečici cca 45 min na 160° C.
Mačje pite http://macjepite.si/