Testo iz ameriških piškotov

Testo iz ameriških piškotov

Vedno znova se preigravamo tudi s testom, tako smo se tokrat odločili preizkusiti, kako se obnese v obliki testa masa za ameriške piškote (Chocolate chip cookies). Izkazalo se je, da je zadeva izredno lahka in super zabavna za pripravo, končni rezultat pa je precej sladko in debelo testo, ki je prav gotovo nekaj za vse sladkosnede.

Kar pa nam je bilo najbolj všeč, je občutek in videz ogromnega piškota, ki ga nato po želji napolnimo in lahko pojemo kar z rokami.

Recept: Testo iz ameriških piškotov
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
40 min
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
40 min
Sestavine
 1. 150 g masla
 2. 1 jajce
 3. 250 g moke
 4. 125 g sladkorja
 5. soda bikarbona (četrt žličke)
 6. sol
 7. čokoladne solze
Navodila
 1. Za razliko od klasičnega testa za pito, tu ni potrebno biti toliko pazljiv glede temperature testa. Tako začnemo mešati šele, ko imamo zmehčano maslo, vendar ne tekoče! Tega vmešamo v suhe sestavine (moka, sladkor, sol, soda bikarbona), da dobimo rahlo drobljivo teksturo. Nato dodamo še jajce in oblikujemo testo.
 2. Načeloma bi moralo biti testo precej voljno in lahko za oblikovanje. Ko je testo primerne teksture, vmešamo še čokoladne solze.
 3. Sedaj pride na vrsto verjetno najbolj zabaven del. Testo ni potrebno razvaljati, temveč ga s pritiskanjem oblikujemo v pekač za pito. Dobro je, če pustite, da testo gleda malo čez rob pekača. Prav tako pa se je potrebno zavedati, da je v testu soda bikarbona, kar pomeni, da bo testo vzhajalo.
 4. Pred peko pustite testo v formi slabo uro v hladilniku. Nato ga pecite obteženega s fižolom, testeninami ipd. na 160 °C približno 20 minut ter še nadaljnjih 20 minut brez obtežitve.
Mačje pite http://macjepite.si/