Slivova pita s timijanom

Tudi jeseni lahko uživamo v polnih sadnih okusih, ki jih lahko s kakšnimi začimbami spremenimo v nekaj posebnega. Tako smo tokrat uporabili kombinacijo sliv, medu in timijana ter ustvarili slivovo pito s timijanom. Gre za pito polno sadnega okusa z zeliščnim pookusom, ki ga med lepo zaokroži.

Recept: Slivova pita s timijanom
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
30 min
Čas kuhanja
40 min
Skupni čas
1 hr 10 min
Čas priprave
30 min
Čas kuhanja
40 min
Skupni čas
1 hr 10 min
Sestavine
  1. 800 g sliv
  2. 2-3 vejice timijana
  3. 3-4 žlice medu
  4. žlica moke
  5. krhko testo za pite
Navodila
  1. Sprva očistimo in razpolovimo slive.
  2. Te nato prestavimo v malo večji lonec, jih zalijemo z malo vode (manj kot 1 dcl), medom in timijanom. Vse skupaj kuhamo na nižji temperaturi približno 15 minut.
  3. Ko so slive zmehčane, jih precedimo. Ostanek soka pa kuhamo naprej v posodi in reduciramo.
  4. Slive zmešamo z žlico moke in jih prestavimo v pekač, kjer je že položeno krhko testo. Čez pa prelijemo reducirano tekočino.
  5. Pito s preostankom testa po želji okrasimo in damo v pečico na 160 °C za približno 40 minut.
Mačje pite http://macjepite.si/