Sendvič z lososom

Še en preprost sendvič, ki ga lahko z nekaj preprostimi triki spremenimo v odlično malico, je sendvič z zeliščnim maslom, lososom, rukolo in kislim korenjem. Poglejmo kako ga pripravimo.

Recept: Sendvič z lososom
Pustite oceno
Print
Skupni čas
15 min
Skupni čas
15 min
Sestavine
  1. polnozrnata štručka
  2. dimljen losos
  3. korenje
  4. rukola
  5. paradižnik
  6. maslo
  7. sirni namaz
  8. olivno olje
  9. sladkor
  10. koprc (koper)
  11. timijan
  12. rožmarin
  13. poper
Navodila
  1. Najprej lososa mariniramo v olivnem olju, rožmarinu in popru. Pustimo ga stati dokler ostale sestavine niso pripravljene.
  2. Nadaljujemo s pripravo zeliščnega masla, ki ga pripravimo tako, da maslo (na sobni temperaturi) zmešamo s koprcem in timijanom. Maslo nato zavijemo in ga damo v hladilnik ali zamrzovalno skrinjo.
  3. Preden sestavimo sendvič moramo le še podušiti korenje v kisu. Korenje z lupilcem narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo nekaj žlic kisa in vode. Dodamo ščepec sladkorja in rezine korenja. Posodo pokrijemo in dušimo nekaj deset sekund, nato pa odkrito kuhamo še največ minuto.
  4. Sledi le še sestava sendviča. Pol štručke premažemo z zeliščnim maslom, pol pa s sirnim namazom. Na maslo položimo mariniranega lososa, svežo rukolo, kislo korenje in nekaj rezin paradižnika.
Mačje pite http://macjepite.si/