Sendvič s tuninimi polpetki in domačo majonezo

Sendvič s tuninimi polpetki in domačo majonezo

Tokrat smo pripravili preprost tunin sendvič malo drugače. Naredili smo tudi domačo majonezo, ki je pripravljena v samo nekaj minutah.

Recept: Sendvič s tuninimi polpetki in domačo majonezo
Pustite oceno
Print
Skupni čas
20 min
Skupni čas
20 min
Sestavine
  1. 2 jajci
  2. 2,5 dl sončničnega, olivnega in lanenega olje
  3. limonin sok
  4. gorčica
  5. tuna
  6. kisla smetana
  7. malo sira (po lastni izbiri)
  8. kruh
  9. sveža zelenjava (mi smo uporabili korenje, papriko in paradižnik)
Navodila
  1. Začnimo s tuninimi polpetki. Tuno iz konzerve najprej odcedimo in jo nato v posodi, z vilico, razdrobimo na čim manjše koščke.
  2. Ločimo rumenjake in beljake. En rumenjak dodamo v tuno in dobro premešamo. Vmešamo še malo naribanega sira.
  3. Beljake nato trdo stepemo in jih prav tako dodamo tuni ter začinimo.
  4. Na vroči ponvi nato polpetke spečemo do lepe zlatorjave barve.
  5. Med tem ko se polpetki pečejo, pripravimo majonezo.
  6. Rumenjak, limonin sok, gorčico in začimbe žvrkljamo z mešalnikom (tisti z več kondicije lahko to naredite ročno). Med stalnim mešanjem počasi vlivamo olje toliko časa, dokler se zmes ne zgosti do želene konsistence. Bolj redko in nezgoščeno mešanico lahko uporabimo celo kot omako.
  7. Sendvič samo še sestavimo. Na spodnjo stran namažemo domačo majonezo, čez položimo tunin polpetek in dodamo svežo zelenjavo. Odločili smo se za tanke rezine korenja, paprike in paradižnika.
Mačje pite http://macjepite.si/