Sendvič s polpeti iz melancana in čičerike

Tokratni sendvič ima malo več sestavin kot ponavadi, vendar je priprava zelo preprosta in hitra.

Recept: Sendvič s polpeti iz melancana in čičerike
Pustite oceno
Print
Skupni čas
30 min
Skupni čas
30 min
za polpetke
  1. 200 g čičerike
  2. 200 g melancana
  3. 1 naribano korenje
  4. 1 jajce
  5. ovseni kosmiči
  6. bazilika
  7. kurkuma, koriandrova semena, poper, čili
za gorčični namaz
  1. gorčična semena
  2. gorčica
  3. sezamovo olje
  4. sok pol limete
  5. med
priloga
  1. jabolko
  2. paradižnik
  3. polnozrnata štručka
  4. sir Brie
Navodila
  1. Melancan narežemo na približno 1,5 cm debele rezine in ga v ponvi, na majhnem ognju, pokritega podušimo dokler se ne zmehča.
  2. V posodi nato s paličnim mešalnikom zmeljemo čičeriko in dušeni melancan. Dodamo jajce, naribano korenje in začimbe. V zmes nato dodajamo ovsene kosmiče, dokler ne postane dovolj gosta, da lahko oblikujemo polpetke. Polpetke nato popečemo v ponvi, da dobijo lepo zlatorjavo barvo.
  3. Medtem pripravimo gorčični namaz. Vse sestavine za namaz dobro premešamo in po potrebi začinimo. Za 2 osebi uporabimo žličko gorčičnih semen, 2 žlički gorčice, pol žličke sezamovega olja, žličko limetinega soka in pol žličke medu.
  4. Sendvič le še sestavimo. Za prilogo smo uporabili paradižnik, sir Brie in tanke rezine jabolka.
Mačje pite http://macjepite.si/