Pita z robidami in lešniki

Pita z robidami in lešniki

Poletje je super, saj lahko ob sprehodu najdeš mnogo enih dobrot, ki se jih lahko uporabi v kuhinji. Tako smo na enem izmed sprehodov zašli v “deželo robid”, polno jih je bilo in precej nepričakovano. Na srečo smo s seboj imeli eno vrečko in jih nekaj nabrali za domov, kjer smo iz njih pričarali spodnjo kombinacijo.

Robide so dobre tudi za zdravje, saj so polne vlaknin, vitamina C in K.

 

Recept: Pita z robidami in lešniki
Porcije 3
Pustite oceno
Print
Čas priprave
20 min
Čas kuhanja
40 min
Skupni čas
1 hr
Čas priprave
20 min
Čas kuhanja
40 min
Skupni čas
1 hr
Sestavine
  1. cca 0.5 kg robid
  2. cca 100 g lešnikov (bolj že zmleti)
  3. 30 - 50 g sladkorja
  4. sok ene pomaranče
  5. žlica moke
Navodila
  1. Medtem ko testo počiva v hladilniku, zmešamo robide s sokom ene pomaranče in vse skupaj postavimo na ogenj, da zavre. Dodamo sladkor po želji in pustimo, da malo povre. Odstavimo z ognja in dodamo žlico moke, da se malo zgosti.
  2. Vzamemo lešnike in jih po potrebi zmeljemo. Zmlete lešnike nato z žlico sladkorja na hitro popražimo v ponvi in počakamo, da se mešanico ohladi.
  3. Položimo testo v pekač in ga napolnimo z robidami. Po vrhu pa posujemo zmlete lešnike, ki jih z roko potlačimo v neke vrste pokrov.
  4. Pečemo na 160 °C približno 40 minut.
Mačji nasveti
  1. Ko boste prekrili robide z zmletimi lešniki, pazite, da boste dobro zaprli vse luknje, saj vam bo v nasprotnem primeru med peko ušlo sadje skozi odprtine.
Mačje pite http://macjepite.si/