Pita s figami in rožmarinom

Pita s figami in rožmarinom

Spet je prišel čas za fige in ideja za to pito je prišla na dopustu v Istri, ko te na poti do plaže spremljajo figovci in grmovja rožmarina. Gre za precej preprosto različico, ki se jo lahko pripravi zelo hitro in popestri poletno popoldne ali večer.

Recept: Pita s figami in rožmarinom
Pogosti (/št. manjših pit) 10
Pustite oceno
Print
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr
Sestavine
  1. 0,5 kg fig
  2. 150 g sirnega namaza
  3. 1 dcl sladke smetane
  4. Cca 5 žlic medu
  5. Rožmarin
  6. Limonina lupina
  7. Krhko testo za pite
Navodila
  1. Sprva pripravimo testo, ki ga položimo v pekač in slepo pečemo na 160 °C okvirno pol ure. V tem času se lotimo kreme. V posodi zmešamo sirni namaz skupaj z malo smetane, po okusu dodamo limonino lupino ter cca tri žlice medu. Zmešano kremo postavimo nazaj v hladilnik.
  2. Sedaj se lotimo fig, ki jih preprosto narežemo na četrtine. Rožmarin pa potrgamo z vejice.
  3. Ko je testo spečeno, ga namažemo s kremo in nanjo položimo fige. Prelijemo še s kakšno žlico medu ter posujemo z rožmarinom.
  4. Vse skupaj pečemo še približno 15 minut na 160 °C. Postrežemo, ko se ohladi.
Mačje pite http://macjepite.si/