Pita iz rabarbare in jagod

Pita iz rabarbare in jagod

Še ena izmed sadnih klasik, ki se jih običajno pripravlja zgodaj poleti je pita iz jagod in rabarbare. Nam je na vrtu zraslo kar veliko rabarbare, nekaj smo jo seveda porabili sveže, del pa smo tudi zamrzli. Je pa rabarbara vrsta rastline, ki ponovno zraste tudi tekom poletja. Prav tako smo našli še jagode na bližnji tržnici.

Tokrat bomo uporabili še zadnje sveže peclje in jih zmešali skupaj z jagodami in dodali svežo meto.

Recept: Pita iz rabarbare in jagod
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr
Sestavine
  1. krhko testo za pite
  2. 200 g rabarbare
  3. 250 g jagod
  4. 100 g sladkorja
  5. polovica iztisnjene limone
  6. malo sveže mete
Navodila
  1. Operemo rabarbaro in jagode ter jih narežemo na manjše koščke, ki jim v posodi dodamo malo limoninega soka, sladkor in meto. Dobro premešamo in po želji dodamo še sladkor, začimbe ipd.
  2. Iz hladilnika vzamemo ohlajeno testo, ki ga razvaljamo in položimo v pekač. Stresemo vanj sadno mešanico, vendar pazimo, da zlijemo tudi tekočine, ki se je nabrala na dnu posode. Pito prekrijemo s preostankom testa. Pečemo na 160 °C okvirno 45 minut.
Mačje pite http://macjepite.si/