Pita iz bučk in dimljene slanine

Pita iz bučk in dimljene slanine

Pri nas imamo trenutno poplavo buč, saj so na domačem vrtu seveda dozorele vse hkrati, vendar je pravi izziv vriniti bučke v vsako jed, ki jo pripravljamo. Zato vam predstavljamo še en recept za pito iz bučk, tokrat brez smetane in precej hitro pripravo.

Recept: Pita iz bučk in dimljene slanine
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
30 min
Čas kuhanja
55 min
Skupni čas
1 hr 25 min
Čas priprave
30 min
Čas kuhanja
55 min
Skupni čas
1 hr 25 min
Sestavine
  1. cca 800 g bučk
  2. 100 g dimljene slanine
  3. 1 čebula
  4. Česen
  5. Sol, poper
  6. Jajce
  7. Cca 3 žlice moke
  8. Krhko testo za pite
Navodila
  1. Sprva očistimo bučke in jim odstranimo semena na sredini. V posebni posodi naribamo bučke, jih posolimo in pustimo, da se odcedijo.
  2. Čebulo narežemo na krhlje in jo popražimo v ponvi na malo masla, ob koncu na hitro dodamo še na majhne koščke narezano slanino. Odstavimo z ognja in počakamo, da se malo ohladi.
  3. V tem času lahko v pečico damo pekač s testom in ga okvirno 15 minut slepo pečemo.
  4. V posodi zmešamo nadev iz naribanih bučk, čebule, slanine in nasekljanega česna, začinimo s poprom in soljo ter dobro premešamo. V kolikor so bučke zopet spustile vodo, kar po vsej verjetnosti bodo, dodamo še do 3 žlice moke.
  5. Nadev prestavimo v pekač s testom in pečemo okvirno 30 minut na 160 °C. Nato vzamemo pito iz pečice in čez njo prelijemo eno premešano jajce. Pečemo še približno 20 minut.
Mačji nasveti
  1. Za vegetarijansko opcijo, preprosto izpustite slanino in dodajte malo več čebule.
Mačje pite http://macjepite.si/