Piščančja pita po azijsko

Piščančja pita po azijsko

Ker smo vsi pri Mačjih pitah ljubitelji azijske hrane, smo se odločili pripraviti azijsko navdihnjeno piščančjo pito.

Pripravili smo neke vrste preprost »stir fry«, ki smo ga nato uporabili kot nadev.

Piščančja pita po azijsko
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
30 min
Čas kuhanja
40 min
Skupni čas
1 hr 10 min
Čas priprave
30 min
Čas kuhanja
40 min
Skupni čas
1 hr 10 min
Sestavine
  1. krhko testo za pite
  2. kitajsko zelje
  3. piščančja prsa
  4. gobe
  5. korenje
  6. mlada čebula
  7. ingver
  8. česen
  9. čili
  10. teriyaki omaka
  11. sojina omaka
  12. kokosovo maslo
  13. five spice
Navodila
  1. Najprej si pripravimo testo za pito, ki ga nato hranimo v hladilniku, dokler ga ne bomo potrebovali. Prav tako pripravimo meso, ki ga narežemo na majhne koščke ali rezine, ter ga mariniramo v olju in mešanici začimb five spice.
  2. V zelo vročem woku raztopimo nekaj kokosovega masla, in pustimo da se močno segreje. Dodamo gobe in jih dobro popražimo. To smo naredili, ker želimo, da gobe izpustijo večino vode še preden jih damo v testo.
  3. Zdaj dodamo nasekljan česen in ingver, ter ju na hitro popražimo (paziti moramo da se česen ne zažge). Sledi piščančje meso, ki ga v woku pražimo toliko časa dokler rahlo ne porjavi.
  4. V naslednjem koraku dodamo vso narezano zelenjavo, ki smo si jo pripravili, ter jo zelo hitro popečemo. Pri tem ves čas mešamo.
  5. Sedaj lahko dodamo še dodatne začimbe in obe omaki (sojino in teriyaki).
  6. Če mislimo, da je naš stir fry preveč moker in je zelenjava spustila preveč vode, lahko vse skupaj zgostimo (po kitajsko) z dodatkom škroba raztopljenega v malo hladne vode. Po dodatku mešanice, stir fry pokuhamo še minuto, le toliko da se začne omaka gostiti.
  7. Stir fry prestavimo v testo za pite in vse skupaj pečemo približno 40 minut na 180- 190°C.
  8. Ker smo zelenjavo popekli le na hitro, bo po pečenju obdržala obliko in ostala rahlo hrustljava.
Mačji nasveti
  1. Pomemben del stir fry tehnike je hitrost, zato je dobro, če si vnaprej nasekljamo zelenjavo.
  2. Namesto škroba lahko pri zgoščevanju v resnici uporabimo tudi moko, npr. riževo, tapiokino, koruzno ...
  3. Pito lahko serviramo z dodatkom sladke čili omake in lahko solato.
Mačje pite http://macjepite.si/