Pannapita

Pannapita – panna cotta z jagodami

Prišel je čas svežih in lahkih jedi. Ena izmed naših ljubših poletnih sladic je zagotovo panna cotta.

Originalno sestavljena iz smetane, beljaka in medu, je po svetu bolj razširjen recept s smetano, mlekom, sladkorjem in želatino.

To različico smo uporabili tudi mi v našem receptu. Izbrali smo jagode, saj so ena izmed prvih vrst jagodičevja v sezoni.

Recept: Pannapita
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
40 min
Čas priprave
40 min
Sestavine
  1. krhko testo za pite
  2. 5 dcl smetane
  3. 20 dag sladkor
  4. vanilija
  5. želatina (3 listi)
  6. jagode
  7. bela čokolada
Navodila
  1. Sprva spečemo testo in počakamo, da se shladi. Ohlajeno spečeno testo premažemo s stopljeno čokolado in s tem zagotovimo, da se testo ne bo zmehčalo, ko bomo v formo zlili tekočo panna cotto.
  2. V posebni posodi segrejemo smetano. Dodamo sladkor in vanilijev strok ter mešamo toliko časa, da se sladkor stopi. Nato vmešamo prej namočene lističe želantine. Mešamo toliko časa, dokler se mešanica ne ohladi in rahlo strdi. Nato jo vlijemo v formo s testom in postavimo v hladilnik za nekaj ur.
  3. Jagodno polivko pripravimo tako, da jagode razrežemo na manjše koščke in segrejemo v posodi skupaj z malo sladkorja. Nato jih s paličnim mešalnikom spasiramo in počakamo, da se ohladijo. Saj lahko šele ohlajene prelijemo čez panna cotto, ne da bi se ta stopila.
Mačje pite http://macjepite.si/