Ovseni kosmiči z borovnicami in gozdnimi sadeži čez noč

Ovseni kosmiči z borovnicami in gozdnimi sadeži čez noč

Izpitno obdobje nam že diha za ovratnik, večino časa preživimo za knjigami in nimamo časa, da bi si pripravili kakšen zdrav obrok za male sive celice. Zato smo tokrat v Študentfutr rubriki posegli po preprostih, a zelo okusnih ovsenih kosmičih.

Lahko jih pojemo doma, prav tako jih lahko odnesemo s seboj na delo, v knjižnico ali na faks itd. 

Recept: Ovseni kosmiči z borovnicami in gozdnimi sadeži čez noč
Pustite oceno
Print
Sestavine
  1. mleko
  2. ovseni kosmiči
  3. ameriške borovnice
  4. zmrznjeni ali sveži gozdni sadeži
  5. cimet v prahu
  6. ingver v prahu
Navodila
  1. Hitra priprava ovsenih kosmičev se začne že dan pred zaužitjem.Zvečer samo segrejemo mleko in vanj vmešamo cimet in ingver v prahu. Cimet v prahu lahko nadomestimo kar s palčko. Sestavine po malem mešamo, dokler se mleko ne začne po vrhu peniti, nato ga samo vlijemo v pripravljeno posodo z ovsenimi kosmiči. Razmerje ovsenih kosmičev in mleka naj bo približno 1:2, odvisno, kako gosto mešanico želimo.
  2. Borovnice lahko vmešate že tu ali naslednje jutro, odvisno, kdaj imate več časa. Slednje so polne antioksidantov, ki nam med izpitnim obdobjem pridejo prav, saj dobro vplivajo na živčni sistem ter pomagajo pri urjenju spomina.
  3. Naslednji postopek je za bolj sladkosnede in seveda ni obvezen. Zaželeli smo si še malo gozdnih sadežev, ki smo jih povreli in z dodatkom ščepca sladkorja iz njih napravili "marmelado".
  4. Zjutraj lahko "marmelado" iz gozdnih sadežev samo primešamo ter dodamo sveže sadje po izbiri. Sami si večkrat narežemo banano ali jabolko ter posujemo s pestjo oreščkov.
Mačje pite http://macjepite.si/