O nas in blogu

Smo skupina kolegov, ki smo vsak zase odkrili čare kulinarike. Poskušali smo, kje so naše meje v Scovillih, iskali vzporednice v svetovni kulinariki, brskali po medmrežju za slastnimi recepti in jih s kančkom lastne domišljije preizkušali. Sprva smo to počeli vsak zase, dokler nismo odkrili, da nas to povezuje.

Ljubezen do pit

Fascinacija nad pitami je bila velika, saj gre za preprosto in okusno obliko, tako da smo do danes spekli že kar lepo vrsto različnih sladkih in slanih pit. Navdušenje nad to obliko pa bi radi s pomočjo bloga delili tudi z vami!

Najboljše je lokalno

Stremimo k uporabi sezonskih, lokalnih in ekološko pridelanih sestavin, vendar vseeno radi malo eksperimentiramo tudi s svetovno kuhinjo. Verjamemo, da se lahko večino surovin dobi od lokalnih proizvajalcev, kmetov ipd., zato tudi sami redno nakupujemo pri njih.

Vendar nismo ujeti v okvir, vedno se učimo novih tehnik in spoznavamo nove okuse, omejitev praktično ni.

Blog Mačje pite

Nekaj usmeritev ob branju naših receptov. Vsi recepti za sladke in slane pite so zasnovani tako, da podajo le informacije o pripravi mase. Za več informacij o pripravi različnih vrst testa, morate odklikati na rubriko testo. Verjamemo, da je lahko teh kombinacij neskončno in zato vsakemu bralcu prepuščamo odločitev, kakšno vrsto testa naj izbere, podamo pa občasno kakšen predlog.

Ravno zaradi neštetih kombinacij, boste pogosto ob kakšnih receptih zasledili tudi oznako vegansko, brezglutensko ipd. Ta oznaka velja za del priprave mase, posledično morate izbrati vrsto testa, ki odraža vaše potrebe/želje.

Običajno so mere podane za eno veliko pito premera 22 cm, v kolikor ni izraženo drugače. Pri manjših pitah pa imamo v mislih premer pekača za pito v velikosti 12 cm. Ker so pite res modularne vas spodbujamo h kreativnosti. Lahko vzamete praktično kakršnkoli pekač, ki ga le obložite s testom in zapolnite z maso – obodni pekač, pekač za muffine ipd.

Pri času priprave nismo upoštevali tudi čas priprave testa, tega je potrebno obravnavati ločeno in glejte posamezne recepte za časovni okvir.

Ljubljanski lonec

Kasneje smo priključili tudi projekt, ki je sedaj že zrasel v Zavod Ljubljanski lonec. Slednji je namreč nastal glede na osebne izkušnje in potrebe. Za kaj pravzaprav gre, pa si lahko preberete tu.

Sara, Sebastian, Tia in Tom