mini limona mascarpone pite

Mini limona mascarpone pite

Rabimo nekaj na hitro, samo kaj? Imamo mascarpone, sveže limone, borovnice … Iz teh sestavin se da narediti kar veliko zadev, mi pa smo se odločili na hitro narediti mini limona mascarpone pite.

Gre za res preprosto rešitev in kremo lahko uporabite tudi v druge namene. Krhko testo namreč spečete “na slepo” in potem dozirate kremo iz limon v prazne hrustljave posodice. Mi pa smo na vrh dodali še borovnice, malo zaradi barvnega kontrasta, malo pa tudi zaradi okusa.

Kremo imate lahko pripravljeno v manj kot petih minutah, največ časa vam bo vzelo doziranje v “školjke”, kot pravimo v naprej spečenemu testu.

mini limona mascarpone pite (4)

Seveda lahko tudi sami presodite velikost pite, ki jo želite pripraviti. Mi smo se odločili za najmanjše, ki so premera 2 – 3 centimetre, poskusili pa smo tudi z malo večjimi premera 10 centimetrov. 

V receptu boste našli količine za približno 1 veliko pito oz. cca 6 majhnih (10-12 cm premera). V kolikor boste tako kot mi, delali mini pitice, predlagamo, da zmanjšate količino vsaj za polovico in boste dobili dovolj kreme za cca 20-30 mini pit.

Recept: Mini limona mascarpone pite
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
20 min
Čas priprave
20 min
Sestavine
  1. 500 g mascarpone
  2. 60 g sladkorja v prahu
  3. limonina lupina 1 limone
  4. borovnice
Navodila
  1. Za ta recept potrebujemo že spečene "školjke". Tako da sprva pripravimo krhko testo, ga ohladimo, z njim napolnimo pekače, obtežimo s fižolom ali čim podobnim ter spečemo. Ko se "školjke" ohladijo, pa začnemo s kremo.
  2. Vzamemo mascarpone in ga zmešamo s sladkorjem v prahu, da nastane gladka krema.
  3. Dodamo naribano limonino lupino in ponovno zmešamo.
  4. Poljubno količino kreme doziramo v "školjke"
  5. Okrasimo z borovnicami in postavimo v hladilnik.
Mačje pite http://macjepite.si/