Mascarpone-jagodna pita

Mascarpone-jagodna pita

Tole pito je zopet navdahnilo brskanje po spletu in kolažiranje različnih “sline cedajočih” fotografij pit in hrane. Skupaj smo potem sestavili pito, kjer je dno narejeno iz mase za ameriške piškote, premazana je s sladko mascarponejevo kremo, ki smo jo obložili z jagodami. K tej kombinaciji pa se seveda vedno prileže še malo čokolade.
Macje pite081

Gre za precej sladko različico pite, ki ji jagode dodajo potrebno svežino in zaokrožijo okus. Primerna je za pomladni čas, ko imamo na vrtu sveže jagode, zunaj pa (načeloma) še ni prevroče.

Recept: Mascarpone-jagodna pita
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
30 min
Čas priprave
30 min
Sestavine
 1. testo iz ameriških piškotov
 2. 250 g mascarpone
 3. 0,5 dcl smetana
 4. sladkor
 5. jagode
 6. bela čokolada
 7. temna čokolada
Navodila
 1. Ko imamo že spečeno in ohlajeno testo iz ameriških piškotov, se lahko lotimo priprave oz. sestavljanja pite.
 2. Najprej v posodici zmešamo mascarpone s kančkom smetane in sladkorjem. Mešamo toliko časa, da dobimo rahlo maso, s katero premažemo testo. Glede na preference po debelini namaza, se odločite za količino kreme.
 3. Po vrhu razporedimo jagode. Mi smo jih prerezali na pol in razporedili v krogu. Lahko jih tudi samo na grobo narežete in razporedite po piti, da naredite kupček ali pa jih cele pokonci razporedite po namazu.
 4. V vodni kopeli stopimo belo v eni in temno čokolado v drugi posodi. Potrebujete res majhno količino. Ko je čokolada stopljena z njo "porišemo" jagode in tako dodatno okrasimo pito.
Mačje pite http://macjepite.si/