Mandljeva pita s potopljenimi hruškami

Mi pa praznujemo! Dve leti je od objave prvega recepta za pito! Tokrat smo se odločili, da bomo praznovali s slastno mandljevo pito s potopljenimi karameliziranimi hruškami, sezonsko torej.

Mandlji in hruške so super kombinacija za zimske dni, to pito priporočamo predvsem, če potrebujete še kakšno sladko idejo za praznike. Morda je malo več dela – ker je treba predhodno karamelizirati hruške, samo se splača!

Recept: Mandljeva pita s potopljenimi hruškami
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
45 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr 30 min
Čas priprave
45 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr 30 min
Sestavine
  1. 3-4 hruške
  2. cca 100 g sladkorja
  3. 100 g sladkorja v prahu
  4. 100 g mletih mandljev
  5. 200 g mehkega masla
  6. 3 jajca
  7. 2 žlici moke
  8. ščepec soli
  9. mandlji v lističih za dekoracijo
Navodila
  1. Najprej pripravimo sladko krhko testo, ki ga po hlajenju pečemo na slepo približno 15 minut.
  2. Nato olupimo hruške in jih narežemo na osem delov.
  3. Pripravimo ponev, kjer bomo segrevali sladkor oz. pripravljali karamelo. Ko sladkor začne brbotati, položimo v ponev hruške in jih z vsak strani pečemo nekaj minut. Pazimo, da se ne zažgejo.
  4. Medtem ko se hruške hladijo, zmešamo zmehčano maslo s sladkorjem v prahu, da nastane enakomerna masa.
  5. Počasi dodajamo jajca, enega za drugim.
  6. Sedaj pa dodamo še preostale sestavine (mlete mandlje, sol, moko) in dobro premešamo.
  7. Vzamemo pekač za pite in vanj položimo hruške, ki jih nato prelijemo z mandljevo maso.
  8. Pečemo na 160 °C približno 30-40 minut.
Mačje pite http://macjepite.si/