Malousse - pita z moussom iz bele čokolade in malinami

Malousse

Navdih za tole pito je prišel s Pinteresta, samo ne popolnoma.

Brskala sem za novimi navdihi in oči so mi padle na čudovito črno belo in rdečo pito.

Barve so me prevzele in želela sem ustvariti nekaj podobnega, četudi mi morda ni popolnoma uspelo. Iz originalnega recepta, ki je bil zapisan pod sliko, bi lahko ustvarili pito iz mascarponeja, bele čokolade in malin. Jaz pa sem zadevo malce obrnila in ustvarila pito iz moussa iz bele čokolade in na vrhu dekorirala z malinami.
Maline se s svojo kislo noto odlično podajo k sladki čokoladni kremi. Zagotovo je to ena izmed naših najljubših pit, čokolada ga “pač vedno zmaga”.

Recept: Malousse
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
50 min
Čas kuhanja
20 min
Skupni čas
1 hr 10 min
Čas priprave
50 min
Čas kuhanja
20 min
Skupni čas
1 hr 10 min
Sestavine
 1. testo za pite + kakav
 2. 4 dcl smetane
 3. 130 g bele čokolade
 4. želatina (3 - 4 listi)
 5. maline
 6. sladkor
Navodila
 1. Tokrat smo si zaradi kontrasta želeli temnejše testo, zato smo že v fazi, ko zmešamo moko in maslo, dodali nekaj žlic kakava v prahu in ga tako potemnili ter dodali čokoladno aromo.
 2. Ko je testo počivalo vsaj 20 minut v hladilniku, smo ga dali v manjše forme za pite in zopet postavili za nekaj minut v hladilnik.
 3. Nato se speče testo na slepo približno 15 do 20 minut na 160 °C. Pri temu receptu namreč potrebujemo v naprej spečeno testo.
 4. Priprava moussea je precej preprosta. Nad vodno kopeljo damo četrtino smetane in za tretjino več bele čokolade. Počasi mešamo, da se čokolada stopi. V stopljeno čokolado nato vmešamo malo želatine (mi smo vzeli 3 liste za približno 1 dcl smetane in 130 g čokolade).
 5. Medtem, ko se stopljena čokolada ohlaja, stepemo preostalo smetano. Nato v stepeno smetano postopoma vlivamo stopljeno čokolado in jo dobro premešamo. Četudi deluje masa precej tekoče, bo že po pol ure v hladilniku precej "moussasta".
 6. Ko imate strjen mousse, z njim previdno napolnite "školjke". Po vrhu jih zgladite in malo potresite.
 7. Pite ponovno postavite na hladno in medtem pripravite maline. V kolikor imate sveže, je najlepše, da jih postavite po vrhu. Mi smo imeli še nekaj ostankov zamrznjenih in smo s kupčka izbrali nekaj lepših celih, ki smo jih postavili po vrhu kreme. Ostale pa smo na grobo zmešali z vilico in jih prelili po vrhu.
Mačji nasveti
 1. Za dekorativen in svetleč videz, lahko maline prelijete še s kakšno žlico želatine, ni pa potrebno.
Mačje pite http://macjepite.si/