Limona ricotta pita

Limona ricotta pita

Jeseni smo ujeli še zadnji vikend bienala v Benetkah. Po več kot osmih urah opazovanja, kaj imajo države ponuditi likovno umetnostni sceni, smo seveda postali lačni. Benetke pa niso ravno najbolj prijazne študentom, tako da smo se odločili kupiti nekaj v bližnji trgovini. Ker nisem ravno vsak teden v Italiji, sem želela s seboj vzeti še kakšen sir. Med ponudbo sirov sem pomotoma v roke prijela limona-ricotta torto, ki sem jo nato iz radovednosti kupila. Doma smo torto poskusili in bila je odlična! Tako pa smo dobili tudi navdih za tole pito.

Recept: Limona ricotta pita
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
55 min
Skupni čas
1 hr 10 min
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
55 min
Skupni čas
1 hr 10 min
Sestavine
  1. testo za pite
  2. 500 g ricotte
  3. 3 jajca
  4. 2 dcl smetane
  5. limona
  6. sladkor
Navodila
  1. Medtem ko testo počiva v hladilniku, zmešamo ricotto do te mere, da ni več grudasta. Idealno jo je dati skozi pasirko. Počasi dodamo smetano, jajca in sladkor. Dobro premešamo, da dobimo enakomerno maso.
  2. Na koncu dodamo limonin sok, nam je zadostoval sok ene limone, in limonino lupino, tu smo bili bolj radodarni in smo naribali kar dve limoni.
  3. Ker gre za bolj mokro maso, priporočamo, da se testo za pito peče vsaj 10 minut brez mase. Nato vlijemo limona-ricotta maso in pečemo še dodatnih 45 minut na 160 °C.
Mačje pite http://macjepite.si/