Limetina pita v kozarčkih

Limetina pita v kozarčkih

Limetina pita v kozarčkih je super osvežilna in relativno hitra za pripravo. Zagotovo pa primerna za kakšne mini postrežbe na zabavah. Največji plus … ne potrebujete pečice!

V resnici smo želeli narediti key lime pito v kozarčku, vendar se pri nas te vrste limet na žalost na da dobiti oz. jih še nismo zasledili. Tako smo vzeli kar navadne bio limete in pripravili osvežilno kremno pito v kozarčku.

Recept: Limetina pita v kozarčkih
Pogosti (/št. manjših pit) 8
Pustite oceno
Print
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr
Sestavine
 1. 200 g sirnega namaza
 2. 150 g grškega jogurta
 3. 150 g kondenziranega mleka
 4. 50 g maslenih piškotov
 5. 50 g krekerjev
 6. 50 g masla
 7. 2 - 3 limete
Navodila
 1. Osebno smo pristaši doma narejenega kondenziranega mleka, zato bomo recept začeli s tem, vendar ni nič narobe, če kupite že pripravljeno kondenzirano mleko. V kozici zmešamo pol litra mleka in cca 200 g sladkorja ter pustimo, da se kuha, dokler ne postane res gosto in lepljivo.
 2. V drugi posodi zmešamo sirni namaz in jogurt, počasi dodajamo kondenzirano mleko. Ob koncu dodamo še limetino lupino in sok - količina po želji. Ko je zmes dobro premešana, jo postavimo v hladilnik.
 3. V tem času zdrobimo piškote in krekerje, dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo.
 4. Sedaj se začne zabavni del, saj moramo previdno dozirati piškotno mešanico na dno kozarcev, po vrhu pa damo limetino zmes.
Mačji nasveti
 1. Če se boste lotili priprave kondenziranega mleka, postopek traja približno eno uro, saj je potrebno mleko kuhati na nizki temperaturi. Ko mleko postane bolj gosto, pa je potrebno stalno mešati, če ne želite, da se vam zažge.
 2. Po želji lahko okrasite kozarčke s stepeno smetano, limetino lupino in rezinami limete.
 3. Če imate radi piškotno mešanico, je mogoče za vas idealna rešitev, da naredite več plasti piškotov in limetine zmesi.
 4. To je super opcija tudi za tiste, ki ne smete uživati glutena, saj lahko izberete krekerje in piškote po vašem okusu.
Mačje pite http://macjepite.si/