Krhko testo v obliki spirale

Krhko testo v obliki spirale

Za pripravo potičaste orehove potice, smo se odločili za malo bolj praznično testo. Zamesli smo klasično krhko testo, le da ga nismo dali takoj počivati v hladilnik.

Testo smo hitro razvaljali, ko je bilo še toplo in ga premazali s posebnim premazom, zavili in postavili v hladilnik.

To je priljubljeno preigravanje s testom in namesto mešanice orehov lahko za premaz vzamete tudi samo cimet, čokolado ipd.

Recept: Krhko testo v obliki spirale
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
35 min
Skupni čas
1 hr
Čas priprave
35 min
Skupni čas
1 hr
Sestavine
  1. 250 g moke
  2. 125 g masla
  3. 1 jajce
  4. mleti orehi
  5. sladka smetana
  6. cimet
Navodila
  1. Ko imamo pred seboj krhko testo (recept najdete med starejšimi objavami), v manjši posodici zmešamo smetano z orehi in cimetom, da dobimo enakomerno gladko maso. Testo razvaljamo na tanko in ga premažemo s pripravljeno zmesjo. Nato ga tesno zavijemo v rolo.
  2. Zavito rolo ovijemo v folijo in pustimo stati v hladilniku, da se ponovno strdi. Po približno pol ure, ga lahko vzamemo ven in narežemo na približno pol centimetra debele kose. Kroge položimo enega ob drugega in jih z valjarjem "spremenimo" v enotno ploskev, ki jo lahko prestavimo v formo za pite.
Mačji nasveti
  1. Priporočamo vam, da razvaljate testo na peki papirju, saj se ga potem z lahkoto zavije v rolo.
Mačje pite http://macjepite.si/