Guacamole toast

Guacamole toast

Tokrat vam predstavljamo eno izmed variacij guacamole toasta.

Ko pomislimo na guacamole ponavadi pomislimo na prilogo k drugim jedem. Sami pa smo se odločili dekonstruirati guacamole, ter uporabiti vse sestavine na malo drugačen način.

Toast lahko pojemo takoj ali pa ga zavijemo in pojemo na faksu, v službi ali kjerkoli pač smo.

Recept: Guacamole toast
Pustite oceno
Print
Skupni čas
15 min
Skupni čas
15 min
Sestavine
  1. toast
  2. avokado
  3. limona
  4. svež peteršilj ali koriander
  5. mešanica semen (lahko vsebuje bučna, sončnična, lanena semena, ...)
  6. paradižnik
  7. česen
  8. čebula
  9. parmezan
  10. čajna žlička kisle smetane
  11. olje (uporabili smo sončnično in sezamovo olje)
  12. sol, poper, čili
Navodila
  1. Na začetku si pripravimo vse sestavine. Česen narežemo na tanke rezine; čebulo narežemo na kolobarje; parmezan naribamo; izkoščičimo, olupimo in pretlačimo avokado.
  2. Takoj ko je avokado pretlačen, dodamo limonin sok in s tem upočasnimo oksidacijo (tako bo avokado obdržal močno zeleno barvo). Dodamo žličko kisle smetane, sol in poper ter dobro premešamo.
  3. Peteršilj ali koriander v terilniku (lahko uporabite tudi palični mešalnik) zdrobimo skupaj z mešanico semen in čilija. Počasi dodajamo olje in malo limoninega soka. Tudi ta »pesto« dobro začinimo.
  4. Sledi priprava česnovega in parmezanovega čipsa. V ponev vlijemo nekaj olja in jo segrejmo na nizki temperaturi. Dodamo česen, ki ga počasi pražimo toliko časa, dokler rahlo ne porjavi in postane trd. Česen ves čas mešamo, saj se lahko zelo hitro zažge. Ko je pripravljen, odvečno olje odcedimo na papirnati brisački.
  5. V isti ponvi lahko nato prepražimo čebulne obročke. Ko se čebula zmehča, rahlo povečamo ogenj in čebulne obročke napolnimo z naribanim pamezanom. Parmezan se bo rjavo zapekel, ves čas pa moramo paziti da se ne zažge, saj v tem primeru postane grenak. Ko je lepo popečen z obeh strani, odvečno maščobo odcedimo, in pustimo da se ohladi. Ohlajen postane trši ter hrustljav.
  6. Sedaj sendvič le še sestavimo. Popečemo toast, namažemo avokadov namaz in dodamo nekaj rezin svežega paradižnika. Čez položimo parmezanov in česnov čips, ter vse skupaj prelijemo z našim pestom.
Mačje pite http://macjepite.si/