Curry pita z lečo in ribo

Curry pita z lečo in ribo

Tokrat smo se odločili za variacijo recepta, ki smo ga že objavili. Gre za curry pito, ki smo jo prejšnjič pripravili s čičeriko, tokrat pa smo se odločili za različico z lečo in ribo. Pri pripravi lahko uporabite lečo iz konzerve in pa ribji file. Priporočamo da uporabite ribo z bolj čvrstim mesom, saj koščki med kuhanjem tako ne bodo razpadli.

Recept: Curry pita z lečo in ribo
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Skupni čas
2 hr
Skupni čas
2 hr
Sestavine
 1. krhko testo za pite
 2. 400 g leče
 3. 2 veliki čebuli
 4. 150 g korenja
 5. 400 ml kokosovega mleka
 6. 1 ribji file
 7. ingver
 8. koriandrova semena
 9. kumina
 10. garam masala
 11. kardamom
 12. česen
Navodila
 1. Kot ponavadi najprej pripravimo krhko testo za pite. Medtem ko testo počiva v hladilniku pripravimo nadev.
 2. Priprava nadeva se ne razlikuje bistveno od priprave nadeva za čičerikino curry pito. Najprej pripravimo začimbno mešanico - mi smo to storili v terilniku. Stremo koriandrova semena, kumino, česen in ingver ter dodamo garam masalo in kardamom.
 3. V posodi segrejemo olje in na hitro prepražimo našo začimbno pasto, toliko da zadiši. Dodamo nasekljano čebulo in jo popražimo. Ko se čebula zmehča, dodamo korenje, ki smo ga narezali na manjše kocke. Pokrito dušimo 15 minut in po potrebi dodamo nekaj žlic vode ali jušne osnove (ker recept vsebuje ribo, bi bilo najbolje dodati ribjo osnovo).
 4. Ko se korenje zmehča, dodamo odcejeno kuhano lečo. Na močnem ognju lečo prepražimo in nato zalijemo s kokosovim mlekom. Zmanjšamo jakost ognja in kuhamo še vsaj 15 minut, oziroma dokler se curry ne zgosti.
 5. Na koncu dodamo še koščke ribjega fileja in nadaljujemo s kuhanjem še nekaj minut. Tik pred koncem kuhanja curryju po potrebi dodamo še začimbe in pustimo da se malo ohladi.
 6. Testo za pite razvaljamo in položimo v pekač. Na testo zlijemo naš curry. Priporočamo, da pito pokrijete s testom, mi smo se odločili za vzorec, ki malo spominja na ribje luske.
 7. Pito pečemo na 180°C od 35 do 45 minut.
Mačje pite http://macjepite.si/