Čokobanana

Čokobanana

Do sedaj še nismo postregli z receptom pite za čokoholike in tudi ta danes verjetno ne bo zadovoljila tistih pravih čokoholikov, vendar se nismo mogli popolnoma odreči sadju. Tako vam danes predstavljamo našo izbiro za čokoladno pito in sicer v kombinaciji z bananami!

Do te pite smo prišli čisto po naključju, ko nam je enkrat ostalo nekaj testa in ga nismo želeli vreči proč in smo tako skupaj skombinirali nekaj sestavin, ki smo jih ravno imeli pri roki in nastala je res čokoladna in precej težka pita Čokobanana.

Čeprav težka po okusu (in kalorijah), jo je izredno lahko pripraviti.

Ta pita pa je zaznamovala tudi naš vstop v leto 2015, kar je verjetno razvidno s fotke.

Recept: Čokobanana pita
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
20 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr 5 min
Čas priprave
20 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr 5 min
Sestavine
  1. krhko testo
  2. 2 - 3 zrele banane
  3. 150 g temne čokolade
  4. 150 ml sladke smetane
  5. sol
Navodila
  1. Medtem, ko testo počiva na hladnem, sesekljamo čokolado na manjše dele in jo, v razmerju 1:1 s sladko smetano, stopimo v vodni kopeli. Vodna kopel je za topljenje čokolade ena izmed boljših metod, saj tako lažje uravnavamo temperaturo in le stežka pregrejemo čokolado. Za bolj "čokoladen" okus pa priporočamo, da stopljeni čokoladi dodate še ščepec soli.
  2. Stopljeno čokolado s smetano pustimo stati ob strani, da se malo pohladi in se lotim,o priprave banan. Bolj zrele banane, kot boste vzeli oz. imeli, bolj sladka bo masa, posledično pita.
  3. Banane olupimo in jih potem v posodi s pomočjo vilice zmečkamo. Ko so banane zmečkane do neznane oblike, torej da deluje kot neke vrst homogena masa, vmešamo stopljeno čokolado. Ko dobro premešamo, lahko vlijemo maso v formo s testom in jo po želji dekoriramo s preostankom testa.
  4. Pečemo na 180 °C približno 45 minut.
Mačje pite http://macjepite.si/