Čoko-pomo pitice – s čokolado in pomarančo

Čoko-pomo pitice – s čokolado in pomarančo

Pite so lahko vseh oblik in velikosti, zato smo se pri čokoladno-pomarančni piti odločili za pito v velikosti muffinov. Čokoladno-pomarančna krema je namreč precej težka in zato zadostuje že manjša porcija. V kolikor vam pa ni dovolj čokolade, imate pa še vedno možnost vzeti dodatno pitico.

V resnici gre tu za preprosto mešanico ganacha in pomaranče, ki pa se skupaj odlično podata, saj pomaranča še ojača čokoladni okus.

Recept: Čoko-pomo pitice
Porcije 12
Pustite oceno
Print
Čas priprave
50 min
Čas kuhanja
30 min
Skupni čas
1 hr 20 min
Čas priprave
50 min
Čas kuhanja
30 min
Skupni čas
1 hr 20 min
Sestavine
  1. krhko testo za pite
  2. 200 g temna čokolada
  3. 250 ml sladka smetana
  4. sladkor (po želji)
  5. pomarančna lupina
Navodila
  1. Najprej pripravimo testo za pite, ki ga po hlajenju položimo v pekač za muffine in pečemo na 160 °C približno 20 minut. Pustimo, da se "lupina" ohladi in jih vzamemo iz forme.
  2. Medtem lahko že začnemo s pripravo kreme, ki je res preprosta. V posodi segrejemo sladko smetano, po želji dodamo sladkor, vendar pazimo, da mešanica ne zavre. Nato jo vzamemo z ognja in vanjo vmešamo v naprej nasekljano temno čokolado. Mešamo toliko časa, dokler se vsa čokolada ne stopi.
  3. Počakamo, da se krema malo pohladi in vanjo naribamo pomarančno lupino. Vse skupaj postavimo v hladilnik, da se krema strdi. Ko imamo enkrat pred seboj strjeno kremo, jo počasi doziramo v naprej spečene "pitaste lupine" in dekoriramo še z malo pomarančne lupine.
Mačji nasveti
  1. Če boste uporabili razmerje, ki je predlagano zgoraj, boste načeloma dobili zelo trdo kremo, v kolikor vam to ne ugaja, le dodajte malo več smetane.
Mačje pite http://macjepite.si/