Čičerikina curry pita

Čičerikina curry pita

Vsakič, ko kuhamo si poskušamo čim bolj olajšati delo s pomivanjem in pospravljanjem posode, zato poizkušamo občasno recepte sestaviti tako, da umažemo čim manj loncev. Curry je odlična jed za takšen način razmišljanja. Skoraj vse lahko pripravimo v eni posodi, poleg tega, pa je dober curry tudi izjemno okusna jed. Osnovni recept je zelo izmuzljiv koncept. Curry v takšni ali drugačni obliki poznajo v velikem delu Azije, zato se recepti od kulture do kulture, države do države in celo od družine do družine razlikujejo.

Lahko bi rekli, da je curry azijska različica enolončnice, kjer je potrebno omeniti, da moja babica pripravi boljšega od tvoje babice ….

Poglejmo si torej naš preprost recept za curry brez mesa, oziroma našo verzijo recepta za curry, kjer igra glavno vlogo čičerika.

Recept: Čičerikina curry pita
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
45 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr 30 min
Čas priprave
45 min
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
1 hr 30 min
Sestavine
 1. čebula
 2. česen
 3. ingver
 4. 1 korenje
 5. 300 g čičerike
 6. 250 ml kokosovo mleko
 7. začimbe po želji (kupiti mešanice začimb danes več ni težava, saj so dostopne povsod - sami se odločamo za organsko pridelane začimbe, kjer je to mogoče)
Navodila
 1. Začnemo s praženjem čebule, ki jo pražimo dokler ni tik pred tem, da začne rjaveti. Dodamo nasekljan ingver in česen, ter pražimo še minuto. Lahko dodamo tudi začimbe, ki v preostali uporabljeni maščobi sprostijo svoj okus.
 2. Dodamo narezano korenje in čičeriko. Slednjo lahko brez zadržkov uporabimo konzervirano, če pa imamo dovolj časa, lahko seveda uporabimo tudi surovo, ki smo jo vsaj nekaj ur namakali v vodi.
 3. Vse skupaj kuhamo še nekaj minut in dodamo kokosovo mleko.
 4. Nadaljujemo s kuhanjem na manjšem ognju, dokler se nam jed ne zdi pripravljena.
 5. Pripravimo testo, vlijemo curry, zapremo s pokrovom iz testa in pečemo v pečici, dokler testo spodaj ni pečeno.
Mačji nasveti
 1. Dlje kot bomo curry kuhali, boljši bo.
Mačje pite http://macjepite.si/