Češnjeva pita s kokosovim sladoledom

Češnjeva pita s kokosovim sladoledom

Četudi se že bližamo koncu sezone češenj, smo želeli predstaviti še en preprost recept za češnjevo pito, ki z domačim kokosovim sladoledom zadosti še tako zahtevnim okusom.

Spodnji recept za sladoled je tudi tako imenovana sladoledna osnova iz dveh sestavin za katero ne potrebujete avtomata za pripravo sladoleda, vendar je sladoled prav tako zelo kremast.

Recept: Češnjeva pita s kokosovim sladoledom
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
3 hr
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
3 hr 45 min
Čas priprave
3 hr
Čas kuhanja
45 min
Skupni čas
3 hr 45 min
Sestavine
  1. Cca 0,5 kg izkoščičenih češenj/višnje
  2. Žlica medu
  3. Sveža meta
  4. Krhko testo za pite
Kokosov sladoled
  1. 200 g kondenziranega mleka
  2. 250 ml sladke smetane
  3. 250 ml kokosovega mleka
Priprava sladoleda
  1. Najprej pripravimo sladoled, saj se mora ta še strditi v zamrzovalniku. Kokosovo mleko za kakšno uro postavimo v hladilnik oz. toliko časa, dokler se ne loči »smetana« od vode.
  2. V posebni posodi z mešalnikom zmešamo smetano, da se strdi. Počasi dodamo kondenzirano mleko in dobro premešamo.
  3. Na koncu pa dodamo še kokosovo smetano, ki jo dobro vmešamo.
  4. Vse skupaj v zaprti posodi postavimo v zamrzovalnik za nekaj ur.
Priprava pite
  1. Za pito moramo najprej izkoščičiti vse češnje, ki jih nato v posodi zmešamo skupaj z žlico medu in malo sveže nasekljane mete.
  2. Vse skupaj nato prestavimo v pekač, kjer je že položeno testo. Pečemo na 160 °C približno 45 minut.
Mačji nasveti
  1. Predlagamo, da se pita ohladi, do te mere, da je še topla in se bo tako sladoled prijetno podal k njej.
Mačje pite http://macjepite.si/