Bučna pita s pokrovom iz slanine

Bučna pita s pokrovom iz slanine

Današnja pita je zelo preprosta in odlična, ko imamo prazen hladilnik. V resnici smo poenostavili recept za quiche ter ga interpretirali malo drugače. Pite smo pokrili s pokrovom iz slanine, ki ga lahko tudi izpustite ali pa slanino popečete in jo dodate v maso (v tem primeru priporočamo da pito pečete nekaj minut manj).

Recept: Bučna pita s pokrovom iz slanine
Pustite oceno
Print
Skupni čas
1 hr 30 min
Skupni čas
1 hr 30 min
Sestavine
 1. krhko testo z bučnimi semeni
 2. 1 kg bučk
 3. 1,5 dl sladke smetane
 4. 2 jajci
 5. čili
 6. bazilika
 7. rožmarin
 8. poper
 9. 150 g sira Camembert
 10. slanina
Navodila
 1. Pripravimo krhko testo z bučnimi semeni, sledimo klasičnemu receptu in dodamo narezana bučna semena, ga damo v modele za pite in pečemo na 180°C, 15 minut.
 2. Bučke narežemo na pol centimetra debele rezine, jih posolimo in pustimo na cedilu, da izpustijo nekaj vode. V vroči ponvi jih popečemo na malo olivnega olja.
 3. Popečene bučke zmeljemo s paličnim mešalnikom, jim dodamo sladko smetano, jajce in začimbe. Masa ne sme biti preveč tekoča.
 4. Bučkino mešanico nato damo na pečeno testo in dodamo nekaj koščkov Camemberta. Postavimo jih v pečico na 180°C za 5 minut.
 5. Medtem pripravimo pokrov iz slanine. Slanino prepletemo približno na velikost pekača v katerem pečemo pito.
 6. Po 5 minutah pečenja pokrov namestino na pito in vse skupaj pečemo dokler slanina ne postane hrustljava. Dele slanine, ki gledajo čez pokrov, preprosto odreženo s škarjami.
Mačje pite http://macjepite.si/