Bučna pita s kozjim sirom

Spet je naokoli ta sezona, ko na vrtu vse bučke dozorijo hkrati (da ne govorimo o paradižnikih, kumarah, fižolu, solati, …). Res je to rodovitno obdobje, ki te prisili tudi v malo kreativnosti, da se ne ponavljamo vedno z enimi in istimi jedmi. Tako smo si namesto ene izmed naših prejšnjih bučnih pit, zaželeli nekaj novega. V trgovini smo ravno našli odličen kozji sir in se odločili, da skombiniramo kar te dve sestavini. Tako je nastal tudi recept za spodnjo Bučno pito s kozjim sirom.

Recept: Bučna pita s kozjim sirom
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
30 min
Čas kuhanja
50 min
Skupni čas
1 hr 20 min
Čas priprave
30 min
Čas kuhanja
50 min
Skupni čas
1 hr 20 min
Sestavine
  1. 1 kg bučk
  2. 3 jajca
  3. 150 g kozjega sira (trd)
  4. začimbe (česen, timijan, poper, sol, ...)
  5. limonin sok
Navodila
  1. Najprej se lotimo bučk. Te olupimo, odstranimo sredico (s semeni) in naribamo. Posolimo in pustimo stati v cedilu, da odteče voda. Po nekaj minutah lahko tudi ročno malo ožamemo. Poskrbimo, da je večji del vode odtekel.
  2. Nato vzamemo jajca, jih dobro premešamo, dodamo vse začimbe in limonin sok. Nato pa še drobno nariban kozji sir. Dobimo bolj gosto maso, ki pa jo nato vmešamo z bučkami.
  3. Položimo krhko testo v pekač in prelijemo z bučno maso. Po vrhu naribamo še malo sira in damo v pečico na 160°C za približno 45-50 minut.
Mačji nasveti
  1. V kolikor vam bodo bučke vseeno spustile vodo, dodajte žlico moke, da bo masa malo bolj suha.
Mačje pite http://macjepite.si/