Brownie pita

Brownie pita

Kaj se zgodi, ko združimo brownie in pito? To smo se spraševali že nekaj časa in za tridnevno Izmenjevalnico končno tudi stestirali ter izpolnili to kombinacijo!

Seveda ne gre tako preprosto, da le pripravimo krhko testo in izberemo najljubšo mešanico za brownieje … vsaj mi smo recepte malo prikrojili. Tako smo se odločili, da pripravimo krhko testo s kakavom, sama brownie mešanica ni tako “težka” kot običajno. Dodali pa smo tudi zamrznjene gozdne sadeže, ki poskrbijo, da imamo še rahlo mehko čokoladno sredico, ko je pita spečena.

Recept: Brownie pita
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
30 min
Čas kuhanja
40 min
Skupni čas
1 hr 10 min
Čas priprave
30 min
Čas kuhanja
40 min
Skupni čas
1 hr 10 min
Sestavine
 1. 180 g masla
 2. 180 g temne čokolade
 3. 80 g kakava
 4. 50 - 60 g bele čokolade
 5. 50 g mlečne čokolade
 6. 3 jajca
 7. 250 g sladkorja
 8. pest lešnikov
 9. cca 300 g zamrznjenih gozdnih sadežov
Navodila
 1. Medtem ko krhko testo počiva v hladilniku, pripravimo brownie maso. Sprva narežemo maslo in temno čokolado na manjše koščke ter ju stopimo nad vodno kopeljo.
 2. Ko se stopljena čokolada hladi, v posebni posodi zmešamo moko in kakav.
 3. V tretji posodi pa penasto vmešamo jajca in sladkor toliko časa, da nastane dvakratna količina mase.
 4. Nato vse sestavine zmešamo skupaj, na koncu vmešamo še nasekljano belo in mlečno čokolado ter lešnike. Nekaj bele čokolade pustimo za dekoracijo.
 5. V pekač za pite položimo krhko testo in prelijemo s prvo plastjo brownie mase (to je približno polovica mase). Plast prekrijemo z zamrznjenimi gozdnimi sadeži in nato zalijemo še s preostalo brownie maso.
 6. Pečemo okvirno 40 minut na 160 °C.
 7. Ko se pita popolnoma ohladi, jo okrasimo s preostalimi odtajanimi gozdnimi sadeži, nastrgano belo čokolado in lešniki.
Mačji nasveti
 1. Mi smo pri tej piti uporabili krhko testo s kakavom. Za razliko od klasičnega recepta z jajcem, tu le dodate cca 20 g kakava namesto enake količine moke.
Mačje pite http://macjepite.si/