Božična hruškina pita

Božična hruškina pita

Na božični večer se bomo sladkali s posebno pito iz hrušk, ki smo jo začinili z različnimi začimbami značilnimi za božični čas. Priprava je precej preprosta, poleg pa predlagamo kepico vanilijevega sladoleda.

Recept: Božična hruškina pita
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
20 min
Čas kuhanja
40 min
Skupni čas
1 hr
Čas priprave
20 min
Čas kuhanja
40 min
Skupni čas
1 hr
Sestavine
  1. cca 700 g hrušk
  2. med
  3. limonin sok
  4. začimbe (piment, cimet, kardamom, ...)
  5. krhko testo za pite
Navodila
  1. Olupimo hruške, ki jih nato razrežemo na tanjše krhlje. V posodi segrejemo med z začimbami in malo vode. Preden začne vreti, damo v tekočino hruške in jih cca tri minute segrevamo.
  2. Odstavimo z ognja in pustimo, da se vse skupaj shladi. V tem času položimo testo v pekač. Počasi rezino za rezino obložimo testo s hruškami. Po želji jih lahko prelijte s preostalim sokom.
  3. Pečemo na 160 °C okvirno 40 minut.
Mačji nasveti
  1. Po želji lahko naredite nižji pito z eno plastjo hrušk ali višjo.
  2. Začimbe izberite po želji, dobro se priležejo tudi različni oreščki.
Mačje pite http://macjepite.si/