Borovničeva pita s sivko

Obožujemo čas, ko lahko med sprehodom po gozdu nabereš košaro polno dobrot! Tako smo pred kratkim odšli na sprehod oz. po borovnice, ki pa smo jim doma dodali še malo sivke, položili v testo in spekli borovničevo pito s sivko.

Vijolično in vijolično – borovnice in sivke – se presenetljivo odlično podajo skupaj. Medtem ko so borovnice osvežilno sladko-kisle, sivka poskrbi, da dobimo globino in bolj uravnotežene arome. 

Recept: Borovničeva pita s sivko
Porcije 1
Pustite oceno
Print
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
40 min
Skupni čas
55 min
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
40 min
Skupni čas
55 min
Sestavine
 1. 600 g borovnic
 2. 2-3 žlice sladkorja
 3. sok polovice limone
 4. 3-5 vejic sivke
 5. 1-2 žlici vode
 6. 1-2 žlici moke
 7. ščepec soli
 8. krhko testo
Navodila
 1. Medtem ko testo počiva v hladilniku, pripravimo polnilo. Polovico borovnic stresemo v posodo, ki jo pristavimo na ogenj.
 2. Dodamo malo vode, limonin sok, sol ter sladkor ter dobro premešamo. Počakamo da mešanica enkrat zavre. Borovnice se bodo počasi zmehčale in skuhale.
 3. Malo odstavimo z ognja ter dodamo sivkine cvetove, nato pa še preostale borovnice.
 4. Ponovno postavimo na ogenj, da se segreje, vendar ne prevre, in v kolikor je masa preredka, dodamo še žlico ali dve moke.
 5. Sedaj pripravimo testo za peko, ga položimo v pekač in čez posujemo našo borovničevo maso. Vrh okrasimo po želji in postavimo v pečico pri 160 °C za 40 minut.
Mačji nasveti
 1. Sivka je precej aromatična in zato ne pretiravajte s številom cvetov, že pri treh vejicah boste namreč lahko okusili sivko, pet vejic je pa za tiste "bolj pogumne".
 2. Uporabite lahko tudi zamrznjene borovnice.
Mačje pite http://macjepite.si/